×
Арабатская Стрелка Генгорка Счастливцево Стрелковое
Геническ Бердянск Кирилловка Генгорка Счастливцево Стрелковое
Скадовск Железный порт Лазурное Коблево Затока Одесса
Карпати Буковель Верховина Ворохта Драгобрат Львов Микуличин Пилипец Поляница Славское Татаров Трускавец Ужгород Яблоница Яремче
Блог Добавить объект Контакты Вход

Арабатка і Генічеськ – делікатеси і пори року

Арабатка і Генічеськ – делікатеси і пори року

 

 Більшість наших спогадів пов'язані з якимось речами, які, в свою чергу, є асоціативними мостами між нашими відчуттями і подіями. Таким чином, ми дуже легко можемо поринути у спогади, побачивши знайоме зображення, почувши знайому молодію, відчувши аромат улюбленої страви тощо. І все це відбувається буквально на рівні підсвідомості, і, звісно, в кожної людини є суто свої асоціації, що цілком зрозуміло. Раніше ми робили публікацію про те, як можна сприймати сезони і пори року саме через асоціації з кольорами, звуками і запахами. У цьому матеріалі хочемо розказати про те, як ми пов'язуємо пори року з місцевими делікатесами і, взагалі, зі смаком їжі. Звісно, що це є нашою суб'єктивною точкою зору, тому ви можете написати в коментарях свою думку.

 

Літо

 

 Основними делікатесами літа і оздоровчого сезону є місцеві овочі та фрукти. Адже саме в цю пору року можна приготувати найсмачнішу яєчню з помідорами на вершковому маслі, при цьому всі продукти будуть виключно домашнього походження з місцевого базару. Але... не забуваємо, що літо є найбагатшим періодом на смаколики до пива: креветка, в'ялена риба й ікра та мідії. Однак про безліч фруктів, ягід та інших джерел вітамінів наразі мова не йде, адже саме влітку цього вдосталь. Стиглі і соковиті абрикоси, солодка черешня, трохи кислуваті вишні і ароматна малина – все це головні символи літа. Аж поки не достигнуть кавуни з динями...))) Ну, і звичайно, все це поєднується з ароматним димом від мангалів та барбекю. Що там тільки не смажать...і м'ясо, і овочі, і рибу... І все це під незмінні гасла: "Горяча-аая куку-руу-за! Паа-аахлава, медовая!!!!!"

 

 

Осінь

 

 Головними амбасадорами цієї пори року в Генічеську і на Арабатці, безумовно, виступають два місцевих різновида кефалевих – журалка і лобань. Для нашої місцевості ця риба має дуже велике значення, і є не тільки делікатесом, а й культурним надбанням на зразок норвезького оселедця, без якого славетний Тор ніколи не мав би сили так вправно кидати Мйольнір. І хто знає, можливо, колись наші місцеві аналоги їхніх скальдів складуть якусь легенду про журалку. Але все це буде потім, а вже сьогодні ця риба є потужним туристично-гастрономічним магнітом для гостей нашого регіону. Місцева кефаль – це срібло, яке після смаження в олії перетворюється на справжнісіньке золото. А якщо малосольна, з помідором, цибулею в оцті, картопляним пюре та... ще й під осінній дистилят... Хоча більш детально ми вже писали про місцеві морепродукти, і там є інструкція, як правильно їсти журалку. Також, у цю пору року, після осінніх штормів, по всьому узбережжю Арабатки можно збирати відбірні мідії. І для цього не портібно занурюватися у море. Мідії можна збирати прямо на березі.

 

 

Зима

 

 Як не дивно, але саме взимку можна спостерігати максимальне поєднання усіх смаколиків з інших сезонів. А також не треба забувати, що в цей час наш організм потребує більше калорій та енергії, тому для когось і смажена картопля - делікатес. Але саме взимку найкраще всього в Генічеську і на Арабатці смакує юшка з місцевої риби, яку можна приготувати самостійно, скуштувати в місцевих закладах, або...  зробити і те й інше, приїхавши на гастрономічну екскурсію. Проте не рибою єдиною, адже в нашій місцевості ростуть дуже смачні овочі й фрукти, тому не дивно, що саме з них виходить відмінна консервація. Міжнародним Британським інститутом кулінарії, ферментованих та сквашених продуктів підтверджено, що саме в нашій місцевості знайдено найсмачніші на планеті консервовані помідори. Вони настільки смачні, що перш за все, після відкриття, майже миттєво з них випивається маринад. Якщо ж родина велика, то це іноді може призвести до бійок. Не дивуйтесь: то такі жартівливі місцеві обряди та звичаї. Тому, відвідавши наші курорти взимку, ви зможете не тільки потрапити на геотермальні джерела, а й скуштувати місцеві делікатеси, серед яких обов'язково будуть божественні помідори, феноменальні огірки, а також найкращий узвар – в тому разі, якщо ви приїдете на Різдво.  

 

 

Весна

 

 Весна на Арабатці і в Генічеську — особливий кулінарний період для серця і шлунку кожного місцевого жителя, не проза і, навіть, не поезія, а пісня. Адже саме навесні ми радіємо сонечку, квітучим деревам і свіжому морському вітерцю, який має особливий аромат. Але весна - й зоряний час для бичків, які тут в асортименті: смажені, в'ялені, варені, тушковані, сушені і у вигляді котлет, а також найкращі – ікряні. Ви коли-небудь куштували ікру бичка, гіркувато-солону в'язку, схожу на бурштин, зі шматочком хліба, який намащений вершковим маслом? А печінку, яка є достеменним делікатесом в будь-якому вигляді, але не всі про це знають? Утім пальму першості можуть досить успішно перехопити калкан і камбала, які також мають величезне значення для місцевої кухні. Також не треба забувати про найсмачніші і найароматніші азовські креветки! Найбільш вдалим періодом для відвідин курорту в цю пору року можуть стати травневі свята, але це зовсім не принципово.

 

 Наостанок можна сказати, що Арабатка і Генічеськ цікаві для туристів в будь-яку пору року, адже там можна знайти достатню кількість туристичних принад, і гастрономічна складова хоча і є дуже важливою, але зовсім не єдина в багатому рекреаційному різномаїтті наших курортів. 

 


Дозволяється використовувати матеріали сайту в некомерційних цілях при дотриманні наступних вимог:
-поставити пряму активне гіперпосилання на оригінал у вигляді: "джерело: https://namori.com.ua"
-гіперпосилання повинні бути відкриті до індексації пошуковими системами, т. е. ЗАБОРОНЕНО застосовувати «noindex», «nofollow» і будь-які інші способи;
-не можна використовувати редирект в посиланнях;
-всі посилання, які є в тексті матеріалу повинні залишатися в незмінному вигляді і бути прямими і активними;
-в разі регулярного використання матеріалів сайту «НА МОРЕ», пряма активне посилання на наш ресурс повинна бути розміщена на головній сторінці вашого сайту.
-в статті використані фото проэкту НА МОРЕ та із соціальних мереж

    

copyright © https://namori.com.ua - 2022 отдых на азовском и черном морях