×

Відгук про відпочинок у Генічеську та Арабатці 2021

Відгук про відпочинок у Генічеську та Арабатці 2021

 

Мій ідеальний відпочинок це співвідношення:

моря, сонця, морського бризу та безлюдної берегової лінії))).

Віталій Бугаєнко

Погодьтеся, завжди приємно читати такі цікаві та змістовні відгуки про відпочинок у Генічеську та на Арабатській Стілці. А цей ще й від нашого френда з команди проєкту ХерсON - Гіда з великої літери - Віталія Бугаєнко.

 

 

 Залізничний міст

 

  Візитівка міста Генічеськ - недіючий Залізничний міст. Цікавий туристичний об'єкт. Сакральне місце для багатьох поколінь містян (особливо для рибаків). Має дивовижну і цікаву історію. Приємно було побачити на ньому табличку с кодом з якої довідались всю необхідну інформацію про цей міст. Але хочу акцентувати увагу на особливості риболовлі з цього мосту. Під час нашої прогулянки, міст гудів та кишів рибаками які обліпили його немов Сивашські комарі.Кожен з них діставав з води якісь свої відомі тільки йому знаряддя лову. Це були: спінінги, "павуки", "ковбоші", різного рівня "самодури".
 
 
Короче кажучи голова пішла обертом від такого різноманіття. Під час нашого перебування на цій локації, рибаками було виловлено в штучних кількостях: пеленгас, бичка та журавку. Ми не втрималися і теж вирішили перевірити вдачу. Спінінги, гачки, волосінь та наживка, були завчасно нами підготовлені. Ми намагалися, але тут напевно потрібні мати відповідні навички та рибацьку вдачу. Тому? Нічого ми не спіймали, але дуже намагалися.
Чудове місце, обов'язкове для відвідування.
 

Про локальну культуру.

 
 
  Звичайно є регіони України де гастрономічні вподобання місцевого населення яскраво виражені. Ми з вами знаємо такі приклади як Одеська, Полтавська, Закарпатська і багато інших областей. Але ми не помічаємо, або не хочемо помічати нехай і таких масштабних, але не менш значущих місцевостей локальної гастрономічної культури.
  Сьогодні хочу розповісти про Генічеськ. Районний центр на березі Азовського моря. Для когось курорт, для когось домівка, для когось просто місто на шляху до Арабатської Коси.
  Для мене це містечко відкрилось з іншого боку. Тут є своя характерна для невеликого містечка культура морського узбережжя. В чому це проявляється можете запитати ви? В своєму, зрозумілому тільки для місцевого жителя відношенню до моря. І відповідно до кількості морепродуктів, та місцевих базарах та по за його межами. Я розумі, що кожен з вас може зауважити, що кожне таке місто морського узбережжя може похизуватися такими традиціями та кількістю морепродуктів. Можливо, але не всім. Кожне місто має свої унікальні географічні, кліматичні, умови. Місця які заселяються різними етнічними групами. Все це створює унікальний симбіоз історії, етнографії, гастрономії та самобутністі.
  
 
 
  Одним із таких місць є рибний базар міста. Це територія відповідного колориту і діють тут зовсім інші правила. Тут зберігся дух авантюризму, торгівлі, скандалу, спекуляції та неймовірних емоцій під час торгівлі та купівлі дарів Азовського моря. Ти не зможеш спокійно пройти мимо того або іншого продавця, всі так і намагаються тебе впіймати за руку та підвести подивитися на їх товар. Різноманіття риби та інших морських жителів які продаються достатньо велика. Хоча місцеві зауважують, що це всього лише невелика частина того, що живе в морі. (Або того, що залишилося в морі).
  Вам запропонують 15 видів бичків, різних за назвами, розмірами та кольорами. Продається навіть ікра з бичків в тарі по пів літри. Хамса, тюлька, кефаль (журавка), пеленгас, калкан, камбала, креветка. І все це в різних станах.
Зрозуміло, що це лише мала частинка розмаїття рибних смаколиків цього міста. Є ще величезна частка рецептури яку хочеться скуштувати.
 

Арабатські Терми.

 
 
Багато розмов, реклами і постів в соціальних мережах. Вирішив на власному досвіді перевірити цю туристичну принаду.
1. Дорога.
 Дорога по самій Арабатській косі в достатньо гарному стані. Частина асфальту, частина плит. Але майже перед самими Термами розпочинається грунтовно - хвиляста, "зубодробильна" дорога, довжиною в один кілометр.
2. Вхідні квитки.
 Вхідні квитки коштують 200 грн, діти безкоштовно, час необмежений. В цю вартість також входить місце на парковці для авто. Хоча як мені здалося місця малувато і в сезон авто будуть стояти поза межами парковки.
3. Головна локація.
 Головна локація всього комплексу це термальний басейн, хоча більше схоже на невелике озеро, тому що дно і берегова частина це перебиті ракушки. Вода в ньому гаряча, (навіть занадто), діти спочатку не одразу змогли в нього зайти. (Хоча місцеві аборигени розповіли, що температуру води можна контролювати). Навколо басейну велика кількість лежаків і це приємно. Є великий монітор на якому транслюють різні кліпи і це створює приємну та невимушену обстановку.
  
  
4. Інфраструктура.
 Туалет на території є. Але от знайти його певний квест. І знаходиться він на певній відстані від основної локації. Це наштовхує на певні думки...
 На території комплексу є декілька кафе. Ціни достатньо демократичні, враховуючи, що це курортна зона. Є також магазинчики для продажу різних напоїв, та сувенірної продукції.
5. Вітер та роздягальні.
 Арабатські Терми це відкрита територія на березі Сиваша. Вітер тут дме постійно. А більшість роздягалень відкритого типу. Тому симбіоз вітрів, низьких температур та відкритих роздягалень роблять ваш відпочинок "незабутнім".
6. Гліцеринові озера.
 На території комплексу знаходиться декілька гліцеринових озер, але зайти в них як і вийти це майже нездійсненна завдання.
 
Висновки.
 
Територія комплексу величезна, але більшість с того що повинно бути, в процесі будівництва. Паралельно з відпочивальниками працює важка техніка та земснаряди. В цілому, якщо ви відпочиваєте на Арабатській Стрільці, то відвідати дану локацію потрібно. Їхати ж тільки за ради Термів, поки що зарано.
Перспективне місце яке претендує стати окрасою всієї Арабатської Коси.
 
 
Дякуємо Віталію за змістовний гайд по відпочинку! Генічеськ і Арабатка завжди Вам раді! )

Дозволяється використовувати матеріали сайту в некомерційних цілях при дотриманні наступних вимог:
-поставити пряму активне гіперпосилання на оригінал у вигляді: "джерело: https://namori.com.ua"
-гіперпосилання повинні бути відкриті до індексації пошуковими системами, т. е. ЗАБОРОНЕНО застосовувати «noindex», «nofollow» і будь-які інші способи;
-не можна використовувати редирект в посиланнях;
-всі посилання, які є в тексті матеріалу повинні залишатися в незмінному вигляді і бути прямими і активними;
-в разі регулярного використання матеріалів сайту «НА МОРЕ», пряма активне посилання на наш ресурс повинна бути розміщена на головній сторінці вашого сайту.
-в статті використані фото із Facebook Віталія Бугаєнко
COPYRIGHT © HTTPS://NAMORI.COM.UA - 2024 ОТДЫХ НА АЗОВСКОМ И ЧЕРНОМ МОРЯХ