Добро пожаловать
НА МОРЕ!

ТОП фактів про місцеві морепродукти

ТОП фактів про місцеві морепродукти, про які ви можливо не знали.

 

 Це чергова наша публікація у популярній рубриці ТОП, в якій ми даємо добірку цікавих фактів про наші курорті, пам’ятні місця, локації і явища. Наразі ми хочемо торкнутись такої…майже інтимної і дуже душевної теми для місцевих жителів, як морепродукти Азовського моря. Так, наші місцеві, смачненькі і рідненькі морепродукти.

 

 

·        Чи знали ви, що дуже популярна риба пеленгас зовсім не є місцевим видом, хоча і відноситься до виду кефалей, і була штучно й дуже успішно акліматизована наприкінці минулого століття.

·        Наша славетна журалка і лобань(лобан) є дуже близькими підвидами кефалевих, але все ж різними видами, тому не треба ламати мозок над питанням, чи журалка то маленький лобань, чи лобань то велика журалка.

·        Сезон на масовий вилов журалки і лобаня приходиться на осінь, і саме тоді риба повністю розкриває свої найкращі якості, нагулює максимум жирку і майже ніколи не бере надлишок солі при засолці.

·        В Азовському морі були і є дуже сприятливі умови для осетрових видів риб, і ще якихось 25-30 років тому екземпляр вагою 350-500 кг вважався великою вдачею, але зовсім не феноменом.

 

 

·        Ще з давніх-давен в Генічеську є стародавній мисливсько-рибальський ритуал, коли восени місцеві хлопці беруть прути, та йдуть бити калкана на мілині.

·        Однією з самих колоритних і автентичних місцевих рибальських традицій є спосіб вилову камбали глоса «на банку», і навіть працівники рибоохорони не можуть точно сказати, чи то є браконьєрство, чи ні.

·        Можливо місцева креветка і поступається за розміром своїм океанічним конкурентам, які можна зустріти в магазинах, але за смаком може дати фору будь-якому виду.

·        Не всі знають, але раніше в вересні в протоці Тонка розпочинався традиційний вилов оселедця, якого ловили переважно на камсу, обманки з фольги або блесну.   

 

 

·        Зараз в багатьох магазинах можна купити досить якісні мідії, але не всі знають, що Азовські мідії (яких можна скуштувати в деяких ресторанах Арабатської Стрілки) просто смакота, яку на жаль не так легко здобути.

·        В Азовському морі і зараз є немало видів риб, але справжня риба-годувальник для самих широких народних мас – це, безумовно, бичок.

·        Більша частина туристів сприймає бичок лише в якості в’яленої закуски до пива, і не знають, що ця маленька і, на перший погляд, проста рибка в умілих руках може перетворитись на справжній кулінарний шедевр.

·        Якщо вам попадеться ікряний бичок, то можете вважати, що ваш день не пройшов дарма.

 

 

·        Бички на продаж йдуть, в своїй більшості, без нутрощів, і це пов’язано з складністю їх зберігання, але…якщо ви турист, який хоче дізнатись як правильно їсти в’ялені бички по Генічеськи, то ми вам обов’язково розповімо: бички повинні бути ще мокрими, на хліб мажете вершкове масло, відкриваєте пиво, заздалегідь викладаєте на хліб ікру і печінку, відриваєте м’яса зі спинки і…все…наступає дзен.

·        Якщо прохолодного, жовтневого вечора зварити картоплі, нарізати ароматних помідорів, огірків і синьої цибулі, очистити малосольну журалку, налити чарку доброї виноградної самогонки і все це правильно застосувати, то… можна стати щасливим.

·        І такий собі міні-бонус і питання, якщо ви не бажаєте брати участь в наших челенджах: як пов’язані між собою лобань і нільський крокодил???)

 

На цьому все, слідкуйте за нашими публікаціями в блозі і соціальних мережах, в подальшому буде дуже цікаво.

   


 

Дозволяється використовувати матеріали сайту в некомерційних цілях при дотриманні наступних вимог:
-поставити пряму активне гіперпосилання на оригінал у вигляді: "джерело: https://namori.com.ua"
-гіперпосилання повинні бути відкриті до індексації пошуковими системами, т. е. ЗАБОРОНЕНО застосовувати «noindex», «nofollow» і будь-які інші способи;
-не можна використовувати редирект в посиланнях;
-всі посилання, які є в тексті матеріалу повинні залишатися в незмінному вигляді і бути прямими і активними;
-в разі регулярного використання матеріалів сайту «НА МОРЕ», пряма активне посилання на наш ресурс повинна бути розміщена на головній сторінці вашого сайту.
-в статті використані фото із соціальних мереж

copyright © https://namori.com.ua - 2021 отдых на азовском и черном морях